mandag 16. august 2021

Rekk opp hånda! ep. 151: Hvordan lykkes med elevrådet - med Edvard Botterli Udnæs i ElevorganisasjonenNytt skoleår betyr valg av nytt elevråd. Elevrådet er et av skolens viktigste demokratiske prosjekt. Likevel er det mange skoler som liksom ikke helt får det til. I denne episoden skal vi snakke om hva du må gjøre for å lykkes med elevrådet på din skole.

Edvard Botterli Udnæs er leder i Elevorganisasjonen. Elevorganisasjonen har litt over 400 medlemsskoler, med omlag 180 000 elever. De er dermed den største ungdomsorganisasjonen i Norge.

Elevrådene er viktige demokratiske prosjekter - og skal sørge for reell elevmedvirkning.

Elevråd ble lovfestet og pliktig for hver skole allerede i 1964: “Hvorvidt elevråd kan anses som demokratiske er gjenstand for diskusjon” står det på WikiPedia.

Men, en skole her i Oslo trekker sine representanter i stedet- og det er jo ikke særlig demokratisk.

Hvordan etablerer man et elevråd når det er et nytt skoleår? Hva er det viktig å huske på? Det snakker vi om i denne episoden av Rekk opp hånda.

1 kommentar:

  1. Tusen takk, flinke dere, for en nyttig info om elevråds oppgaver. Jeg fikk vite mye mer om elevrådet enn jeg viste før. Stå på, Edvard og lykke til videre!

    SvarSlett