mandag 30. august 2021

Rekk opp hånda! ep. 153: Foreldremøtet - med Gøril Lyngstad og May Iren JacobsenTrenger vi egentlig foreldremøter? Hvem er de til for, og hva skal de brukes til? For mange er foreldremøtet en nervepirrende, men uunngåelig begivenhet. Heldigvis finnes det flere gode måter å gjennomføre møtene på.

Etter mange år i skolen som lærer og pappa, har jeg vært med på bortimot 50 foreldremøter. I tillegg kommer utviklingssamtalene, epostene, telefonsamtalene og andre formelle og uformelle møter. Med så mye øving skulle man tro man ble ekspert, men det er jeg altså ikke.

"Foreldremøtet" er en bok jeg har ventet lenge på. Den er skrevet av Gøril Lyngstad. Hun og grunnskolelærer May Iren Jakobsen er gjester i denne episoden av Rekk opp hånda.

Gøril Lyngstad er inspektør i Osloskolen og har erfaring med foreldresamarbeid fra Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG), som lærer, rådgiver, avdelingsleder og som forelder til to barn.

May Iren Jakobsen jobber ved Langhus skole i Nordre Follo kommune. Hun har allerede gjennomført høstens foreldremøte.

Da jeg hadde min første klasse som lærer og arrangerte mitt aller første foreldremøte, tenkte jeg “nå er jeg voksen”.

Det er mange grunner til at mange gruer seg til foreldremøtet.

- Det er lite fokus på det i utdanninga, mange føler seg alene og mange opplever at foreldremøtet har stivna i en sjanger, sier Gøril Lyngstad.

Samarbeidet mellom skole og hjem er viktig både for skolemiljøet og læringsmiljøet. I boka finner du mange tips til hvordan du kan gjennomføre dine foreldremøter. Dette snakker vi om i ukas episode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar