lørdag 4. september 2021

Boktips: "Foreldremøtet" av Gøril Lyngstad


 
Dette er en bok jeg har venta på lenge. En praktisk bok om hvordan man best kan gjennomføre foreldremøtet. "Foreldremøtet" er en ny bok i Skoleserien fra Cappelen Damm Akademisk.

Av Martin Johannessen

- Et godt samarbeid mellom skolen og foreldrene har stor betydning for elevenes trivsel og læring. Med litt investering i forkant, tydelig mål og styrt opplegg kan foreldremøtene bli noe alle ser fram til, skriver Gøril Lyngstad i boka.

- Foreldrene må få større plass på foreldremøtene.

Trenger vi egentlig foreldremøtene? Hvem er de til for, og hva skal de brukes til? Foreldre gruer seg og læreren kjeder seg – eller var det motsatt? Sånn trenger det ikke være.

Et godt samarbeid mellom skolen og foreldrene har stor betydning for elevenes trivsel og læring. Med litt investering i forkant, tydelig mål og styrt opplegg kan foreldremøtene bli noe alle ser fram til.

24 prosent av spurte foreldre oppgir at de hverken var innkalt til digitalt eller fysisk foreldremøte i løpet av koronaåret. Derfor er det ekstra viktig i høst, mener Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG).

– Foreldremøtene har mange steder nærmest stivnet i en egen sjanger, hvor det er lagt opp til enveisinformasjon fra skolen, og foreldrene sitter tause helt til de skal gå hjem. Slik bør det jo ikke være, sier Gøril Lyngstad i et intervju i Aftenposten.

I denne episoden av Rekk opp hånda snakker jeg med Gøril Lyngstad og lærer May Iren Jakobsen om hvordan vi kan gjennomføre alle de ulike møtene med foreldrene på best måte:


Les også:Du er innkalt til foreldremøte. Slik blir det best for alle parter. (Aftenposten, 2021)

-------------------------------------------------------------

Gøril Lyngstad er inspektør i Osloskolen og har erfaring med foreldresamarbeid fra Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG), som lærer, rådgiver, avdelingsleder og som forelder til to barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.