mandag 13. september 2021

Rekk opp hånda! ep. 155: OD og Internasjonal uke 2021 med Hedda Oven HalvorsenHver høst arrangeres Operasjon Dagsverk og internasjonal uke. Men; OD er mye mer enn en dag der ungdommer jobber inn penger til årets prosjekt. OD er en solidaritetsaksjon og holdningskampanje av og for ungdom der målet er å bevisstgjøre elevene på internasjonale spørsmål.

Hedda Oven Halvorsen er leder i Operasjon Dagsverk. Hun er gjest i ukas episode av Rekk opp hånda.

- Å myndiggjøre ungdom er et av våres viktigste mål, sier hun. Operasjons dagsverk skal være elevstyrt.

I denne episoden får du tips til hvordan skolen din kan arrangere OD og internasjonal uke, og hvordan du setter sammen en skolekomite som blir ansvarlig for gjennomføringen av alle de ulike aktivitetene og oppleggene.


Internasjonale uker arrangeres fra 18. til 29. oktober og selve OD-dagen er torsdag 4. november.


Alle skoler som gjennomfører Internasjonal uke og OD-dagen må ha en skolekomite. OD skal være et elevstyrt prosjekt og skolekomiteen må bestå av elever sammen med en lærer eller to. Det kan også være lurt at du lar elevene dine høre denne episoden som en forberedelse.


Husk at du også kan bestille folk fra OD og få besøk på skolen din. Dette gjelder hele landet. I år tilbyr de foredrag om årets prosjekt, om tre grunner til at verden er urettferdig, i tillegg kan du bestille gjennomføring av en øvelse med elevene på skolen. Se oversikt her.


Nytt av året er at OD arrangerer flere webinarer. Det neste webinaret finner sted på Verdens lærerdag tirsdag 5. oktober kl 14.00 til 15.30. Temaet er et dypdykk i årets prosjekt: Ungdom i Sør-Afrika. Webinarene er selvfølgelig gratis.

Denne videoen er fin å vise til elevene dine. Der får du høre hvorfor det er lurt å delta på OD:


Foto: Martin Johannessen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar