mandag 11. oktober 2021

Rekk opp hånda! ep. 159: God skriveopplæring med Merete HendenAt elevene får god skriveopplæring på skolen er helt essensielt. Skriving er en grunnleggende ferdighet og alle lærere er skrivelærere. Likevel er det ofte norsklæreren som må stå for det meste. Skrivekondis, skriveoppgaver og skriveopplæring er tema i ukas episode av Rekk opp hånda!

Merete Henden har skrevet boka “Skriv for livet!” (Fagbokforlaget, 2021). Det er en inspirerende bok proppfull av praktiske tips og gode råd.

Boka utfordrer leseren til å tenke gjennom hva det vil si å være en skrive. Hvordan kan lærere hjelpe elevene til å bli glade i å skrive? Den er lettfattelig og leservennlig, men gir også mange muligheter til å gå i dybden.

Merete Henden har vært norsk- og engelsklærer i ungdomsskolen og videregående skole i 20 år, og er lærerspesialist i skriving. Hun har videreutdanning innen literacy fra NTNU, Skrivesenteret og Norsk barnebokinstitutt. Hun har holdt en rekke skriveseminar, kurs, foredrag og nettverkssamlinger for lærere. Hun vant Kopinors pris for fabelaktig formidling i 2017.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar