fredag 30. desember 2022

Lærerlørdag med Munchmuseet og Rekk opp hånda!Dette ser jeg fram til: På Lærerlørdag 21. januar kan du delta på live-podcast med Rekk opp hånda, omvisning og verksted på Munchmuseet! Dørene åpner kl 12.45.

Gratis påmelding her.

Denne våren åpner MUNCH utstillingen Frihetens former med noen av etterkrigstidens viktigste kunstnere innen 
abstrakt ekspresjonisme fra etterkrigstidens USA og Europa: Sam Francis, Jackson Pollock, Judit Reigl, Mark Rothko og mange fler.

Krigserfaringer, Holocaust og atombombens ødeleggelser preget folk på begge sider av Atlanteren. Utstillingen viser hvordan kunstnerne fant nye måter å uttrykke seg på når alt fremsto som sagt, gjort og håpløst. Den ser også på sammenhenger og ulikheter mellom hvordan USA og Europa håndterte det. 

I den anledning har MUNCH invitert Rekk opp hånda og meg til å snakke med gjester om kriser. Hva slags krise var det som utviklet abstrakt ekspresjonisme? Kan det sammenlignes med kriser i Edvard Munchs kunst eller kriser elevene opplever i dag?

Gjester er formidlingsprodusent Christin Fonn Tømte og kunstformidler Zeenat Amiri Waaler ved Munchmuseet.

I forbindelse med Lærerlørdag er det mulig å melde seg på en omvisning i samlingsutstillingen Edvard Munch uendelig. Du kan også teste vårt kommende verksted Mal stort og fargerikt! som tilpasses alle aldersgrupper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.