mandag 9. januar 2023

Rekk opp hånda! ep. 224: Skriving og motivasjon med Steffen Sørum


 
Godt nyttår alle sammen og velkommen til en ny episode og ny sesong av Rekk opp hånda! Det er mye spennende som skal skje dette året. I mars fyller vi 5 år, og det skal feires. 21. januar blir det lærerlørdag i samarbeid med Munchmuseet: live-podcast, omvisning og verksted på MUNCH. Og jeg tester ut ChatGPT på ulike måter i de kommende episodene.

Årets første gjest er Steffen Sørum. Han er forfatter og faglig leder for Forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt. Sørum har også vært forlagsredaktør hos Cappelen Damm og har gitt ut bøker for barn, ungdom og voksne.

I november i fjor leste jeg et interessant innlegg på Facebook. Det var skrevet av Sørum og handlet om et skriveverksted for ungdom. En elev sa ”jeg skal ikke være med på noen føkkings workshop”. Men så gikk det bra likevel.

Sørum har holdt skrivekurs for ungdom i en årrekke og har lang erfaring med motivasjon og skriving i møte med unge mennesker. I 2016 ga han ut boka Skriv genialt - den fullstendig rå skriveboka for kommende stjerneforfattere sammen med Eldrid Johansen og Ingrid dos Santos (ill.). Boka vant Fagbokprisen for 2016.

- Det har skjedd noe i klasserommet de siste årene. Jeg må motivere mer, ha kortere oppgaver, mindre tid på å skrive. Jeg må i større grad fange og underholde, skriver han i Facebook-innlegget.

Hvordan kan vi bli bedre til å motivere elevene våre til skriving? Hva må vi lærere gjøre for å holde på elevenes fokus og konsentrasjon? Vi snakker om skriving og motivasjon i ukens episode av Rekk opp hånda. Og vi sjekker hvordan ChatGPT definerer skriving.Foto: Magnus Andersen/Både Og

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.