Om lærerbloggen

Tusen takk for at du leser Lærerbloggen. Det setter jeg stor pris på!

Jeg jobber som lærer ved Nyskolen i Oslo, der jeg for tiden underviser i samfunnsfag og norsk på ungdomstrinnet. Nyskolen i Oslo er en liten privat grunnskole som ligger på Vålerenga. Vi er landets eneste demokratiske grunnskole og vektlegger direkte demokrati, aldersblanding og tverrfaglighet. Vi er 100 elever fordelt på 10 trinn. Nyskolen åpnet 23. august 2004. Siden den gang har vi sammen med elevene gjort skolen til det den er i dag – og vi er i stadig utvikling.
Lærerbloggen
Lærerbloggen er uttrykk for mine egne tanker og meninger og ikke nødvendigvis uttrykk for Nyskolens praksis, selv om disse ofte er sammenfallende. Jeg er pedagogisk progressiv og nysgjerrig. Jeg tror at alle barn (og voksne) kan lære alt mellom himmel og jord - og at den beste læringen skjer best gjennom samarbeid, gjerne på tvers av alder. Som lærer er jobben vår å legge til rette for at alle får utviklet sitt potensiale.

Jeg er nysgjerrig på nær sagt alt som foregår av pedagogisk utviklingsarbeid, og bruker også plass på det her på bloggen. Alt du finner av interesse på lærerbloggen kan du fritt bruke, videresende, kommentere, diskutere og dele. Husk å lenke tilbake til Lærerbloggen!

Alle sakene på Lærerbloggen er skrevet av meg, med mindre annet er oppgitt.

Utdannelse
Jeg er utdannet ved Rudolf Steinerhøyskolen (2001 - 2004) med Bachelor i steinerpedagogikk og jobbet på Steinerskolen i Bærum fra 2004 til 2009. Jeg har jobbet ved Nyskolen i Oslo siden 2009.


Intervjuer
Jeg har blitt intervjuet i serien liv og lærer på nettstedet Fabelaktig formidling der de spør lærere om motivasjon og inspirasjon – som lærer og til å bli lærer. Det er flere årsaker til at jeg ble lærer og én av grunnene var at jeg fikk barn. Etterhvert som det nærmet seg skolestart for ham, ble jeg mer og mer interessert i å vite hvordan det var å være lærer. Jeg ville vite hvordan det var å være en person som skulle lære barn å skrive, å lese, å regne og tenke – og å være sammen med de når de oppdaget ting for aller første gang. Les hele intervjuet her.

Jeg har også gjort et lite intervju med side2.no, som ble publisert 29. september 2014. Der snakker jeg om fordelen med å ha en leksefri skole. Les intervjuet her.

Reportasjen "Nyskolen - demokrati i praksis" i studenttidsskriftet Pedagogisk profil (1-2015) handler om demokrati i praksis og om hvordan det er på saksmøtet. Les saken her.


Hvordan kan vi bruke sosiale nettverk til å bli bedre lærere? Bør lærere bli flinkere til å dele ressurser med hverandre? Hvis lærere klarer å henge med i utviklingen på digitale arenaer, kan vi da ta i bruk teknologi for å lage ressurser som fenger elevene mer enn den klassiske læreboka? I dette intervjuet prøver jeg blant annet å si noe om disse spørsmålene.

I dette intervjuet med Fabelaktig formidling snakker jeg om Lærerbloggen og Nyskolen i Oslo: En annerledes skolehverdag.

Daglig leder Sunniva Sandanger og jeg snakker om Nyskolen og elevdemokrati på podcasten til Christian Lomsdalen: Et mer reelt elevdemokrati, Nyskolen i Oslo.

Podcast

Våren 2018 ble podcasten Rekk opp hånda! lansert. I de første episodene jobbet jeg sammen med Janne Rønningen, før Jørgen Moltubak tok over som medprogramleder.

Dette er en podcast for engasjerte lærere, foreldre og andre som er opptatt av skole og barns utvikling.

Rekk opp hånda! har som mål å gi våre lyttere et innblikk i skolehverdagen. Vi ønsker også å gi et innblikk i det som rører seg blant ulike aktører som skriver bøker, kronikker eller på andre måter deltar i den pågående debatten om skolen. Først og fremst lager vi denne podcasten fordi vi mener skolen er verdens viktigste institusjon.

Kontakt
Følg Lærerbloggen på facebook - eller følg lærerbloggen på twitter.

Kontaktinformasjon:

martin.johannessen@nionett.no
Telefon: 99 71 18 55
Linkedin
Facebook
Twitter
1 kommentar:

  1. Hei, Martin. Fin blogg! Eg er redaktør for nettstaden Fabelaktig formidling som vert driven av Kopinor og rettar seg spesielt mot lærarar. Eg lurer på om du kunne tenkje deg å vere med i serien vår Hvorfor ble du lærer? Intervjuet blir gjort via epost. Du kan lese døme på ei slik sak her: http://fabelaktigformidling.no/artikkel/hvorfor-ble-du-laerer-maria

    Om du er interessert, send ein epost til: merete.granlund(at)gmail.com

    Vennleg helsing, Merete Granlund

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.