Rekk opp hånda 2020


Rekk opp hånda går inn i stt tredje år! I løpet av de to første årene har vi nådd en kvart million nedlastinger. Vi gleder oss derfor veldig til å fortsette å den store skolesamtalen med kloke skolefolk om alt som har med utdanning og og skole og gjøre.


Hør alle episodene av Rekk opp hånda her.

Vi som lager podcasten heter Jørgen Moltubak og Martin Johannessen. Jørgen jobber som lærer i videregående, holder foredrag og kurs og er forfatter av flere bøker, blant annet "Gnistrende undervisning". Martin har jobbet i skolen siden 2004 og er nå sosiallærer på Nyskolen i Oslo.

Rekk opp hånda! er en podcast hvor du kan være flue på veggen i det mystiske lærerværelse og få et unikt innblikk i hva og hvordan ulike lærere og andre fagfolk diskuterer skolehverdagens små og store utfordringer. Dette er en podcast for engasjerte lærere, foreldre og andre som er opptatt av skole og barns utvikling.

Rekk opp hånda! har som mål å gi våre lyttere et innblikk i skolehverdagen. Vi ønsker også å gi et innblikk i det som rører seg blant ulike aktører som skriver bøker, kronikker eller på andre måter deltar i den pågående debatten om skolen. Først og fremst lager vi denne podcasten fordi vi mener skolen er verdens viktigste institusjon.

Rekk opp hånda produseres av Både Og.

Følg Rekk opp håndaFacebook og Instagram.75: Helsesista - å snakke med ungdom om vanskelige tema
Med flere hundre tusen følgere på sosiale medier, kan vi bare slå fast at Helsesista har en helt unik digital kontakt med barn og unge over hele landet. Vi prater om hvordan vi kan snakke med elever om tema de er opptatt av, som kan være både vanskelige, utfordrende og sensitive. Hør episoden her:
76: Kunstig intelligens i klasserommet med Morten Goodwin
Den teknologiske utviklingen går i rasende fart, og et av de største temaene er kunstig intelligens. Hvilke konsekvenser kan kunstig intelligens få for skolen? Gjest er Morten Goodwin fra Universitetet i Agder. Hør episoden her:77: Motiverande undervisning i sidemål med Ane Gilje
Korleis gjere undervisninga i sidemål motiverande og engasjerande? Ane Gilje er lærar på Nordberg skule i Oslo, og er gjest i Rekk opp hånda denne veka.
78: Drømmelæreren med Dag Johannes Sunde
Hva kjennetegner de lærerne som lykkes best i klasserommet? Det ønsket Dag Johannes Sunde å finne ut, og har både gått gjennom forskning og intervjuet elever til boken "Drømmelæreren". Han er gjest i ukens episode. Hør den her:79: Skapende undervisning med Kristine Sevik
Hvordan få til skapende undervisning? Går det an å programmere en kjole? Kan det være en sammenheng mellom brodering og programmering?

Kristine Sevik jobber i Udir BetaLab. Hun synes læring og teknologi skal være gøy og er over gjennomsnittlig opptatt av programmering i skolen. - Alt kan programmeres, sier hun.

I denne episoden snakker vi om hvordan du kan jobbe med koding, programmering, teknologi og andre skapende undervisningsformer i klasserommet. Hør episoden her:
80: Kritisk tenkning og leseglede med Kenneth Bareksten
Hva er kritisk tenkning, og hvordan kan vi jobbe med å lære elevene det? Hvilke rolle spiller lesegleden i dette? I denne episoden snakker vi med Kenneth Bareksten, som jobber ved Stovner videregående skole i Oslo. Han er litteraturviter og lektor i norsk.


81:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar