Skoler fra hele verden


Skoler kommer i mange former og fasonger. Store og små, fulle av teknologi eller under åpen himmel i en park. Å lese om skoler som klarer seg til tross for omstendighetene er både en inspirasjon og en påminnelse om hvor viktig skolen er.

På denne siden samler jeg innleggene jeg har skrevet om skoler fra hele verden:
- Mohammed Ayub er brannmann på dagtid og lærer på fritiden. Elevene kaller han bare Master Ayub. Han prøver å utrydde analfabetisme og gi utdanning til fattige helt på egenhånd. Sånt står det respekt av. Særlig når du har brukt fritiden din de siste 30 årene på å få det til.

Skole på vannet: Flytende skoler i Bangladesh
- Mohammed Rezvan driver båtskoler i Bangladesh. Han vokste selv opp nord-vest i Bangladesh. De hadde en familiebåt de brukte til skole under flommen. Men mange av vennene hans hadde ikke tilgang til det samme som han. Og det er det han ville gjøre noe med når han ble voksen. Dersom du ikke kan komme deg på skolen, må skolen komme til deg.

Skole på hjul: Solcelledrevet PC-Lab på hjul
Fr. Maria Julian er direktør for Chitra Don Bosco (Centre For Human Intervention AndTraining In Holistic Rural Action), en organisasjon som jobber for en bærekraftig måte å selvstendiggjøre marginaliserte kvinner, barn og unge. Han har utstyrt bussen med bærbare datamaskiner, entusiastiske barn og dyktige lærere. Siden 2012 har bussen hver dag tatt runden i Chitradurga-distriktet og sørget for at fattige også får tilgang på grunnleggende datakunnskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.